AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

KÉPREGÉNYES KRÓNIKA

Királyok és Keresztek – AJÁNLÓ

2017. október 12. - Szujó Norbert

Az utóbbi időben számos ígéretes hazai projekt elindulása, híre örvendeztetett meg (Fantomatika, Fantorzio, Unseen Domains, stb.). Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy betekinthettem az egyik legfigyelemreméltóbb hazai képregényes projekt előkészületeibe. Ez az ajánló a Királyok és keresztek alkotói által rendelkezésemre bocsájtott sajtóanyag alapján készült!

ELINDULT A KIRÁLYOK ÉS KERESZTEK INDIEGOGO-KAMPÁNYA!
EXKLUZÍV AJÁNLATOKKAL A MAGYAR KÖZÖNSÉGNEK!

k_k_facebook_cover.jpg

A Királyok és keresztek egy grandiózus alkotói projekt, amelynek végeredménye egy gyönyörű képregény-album lesz, majd később egy regény és egy társasjáték is várható. A történet Magyarország múltjába, az idősödő István király uralkodásának idejébe kalauzol el minket, egy izgalmas kalandtörténetet elmesélve. Már a téma miatt is érdemes odafigyelni az alkotásra, de ami az előzetes anyagokból azonnal szembetűnik, az a lenyűgözően igényes látványvilág, amelyhez az alkotók modern, interaktív tartalmat is ígérnek.
Az író Mészáros János, a rajzoló Németh Levente, a színező pedig Kisteleki Dóra. 
A könyv (a történet első része) november közepén jelenik meg angolul és magyarul is (az angol verzió címlapját Gáspár Tamás készítette), 100 oldalon, könyvesbolti terjesztésben. Ár még nem ismert, az alkotók próbálják alacsonyan tartani.

Érdemes ellátogatni a projekt igényes weblapjára, ahol már elő is lehet rendelni a kötetet és fontos tudnivalókon kívül még a történelmi háttérrel kapcsolatos információkat is olvashatunk! Látogassatok el a Királyok és keresztek facebook oldalára is!
Valamint az alkotói csapat regisztrált az ArtHungry-ra, ahol szép eredményeket ért el. Segíts te is, hogy minél több emberhez eljusson ez a valóban figyelemreméltó, magyar képregényes projekt!

Már elindult a képregény Indiegogo-kampánya is, exkluzív ajánlatokkal a magyar közönségnek. Elég jól áll a gyűjtés.

Most pedig egy kis ízelítő a képregényből!

Királyok és Keresztek – Képes Krónikák

Hamarosan újra történelmi képregény kerül a magyar könyvesboltok polcaira.

A jól ismert és korábban nagy népszerűségnek örvendő történelmi témájú képregények hagyományát eleveníti fel Németh Levente és Mészáros János készülő kiadványa, a Királyok és Keresztek- Képes Krónikák. Egy kalandregény-szerű történet gyönyörűen kidolgozott képi világgal és modern virtuális tartalmakkal megjelenítve,  ami nemcsak a historikus témákat kedvelők számára lesz élvezetes olvasmány, de talán a fiatalabb generációt is meg tudja szólítani.

 történet a kora középkorba, a 1030-as évekbe viszi vissza az olvasót: a Német Római Császárság vasöklű uralkodója támadást indít, hogy végleg kiszorítsa az egyre jobban megerősödő, de még mindig fél-nomád és nem kis részben pogány Magyar Királyságot a Kárpát medencéből. Az öregedő István király utolsó élő fiúgyermekét, a fiatal Imre herceget küldi háborúba, hogy megbízhatatlan, ám annál fennhéjázóbb olasz lovagjaival és a régi lovas harcmodort levetni nem tudó, de hűséges magyarjaival felvegye a harcot a talpig páncélos teuton lovagokkal. További részletek a történetről, a szereplőkről a www.kiralyokeskeresztek.hu weboldalon találhatóak.

Németh Levente képei, Mészáros János forgatókönyve bizonyítják, hogy egy régi történetet is el lehet mesélni érdekesen. A megjelenő kiadvány érdekessége, hogy néhány szereplő valós személyekről lett megformázva: az ifjú herceg francia vívómestere kísértetiesen hasonlít Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnokunkra, míg Tonuzoba, a megátalkodott, makacs pogány besenyő-fejedelem arcát nézve jogosan várhatjuk, hogy Schuster Lóri, a P.MOBIL együttes frontemberének érces hangján szólal meg.

 A Királyok és Keresztek első kötete, Voluntas Tua, azaz Legyen meg a Te akaratod 2017 novemberében két nyelven, magyarul és angolul is megjelenik egy 100 oldalas, A4 formátumú, full color, exkluzív kiadvány formájában. A képregény érdekessége, hogy a hagyományos, képi történetmesélés mellett egy okostelefonokra letölthető applikáció révén további érdekességek is elérhetőek: láthatunk majd harcoló német rittert, magyar lovas-íjászt és a kora középkori Bécs egyik jellegzetessége is megjeleníttethető az Augmented Reality kiterjesztés révén. Emellett a képregény szövegét kiegészítő párbeszédek, történelmi információk is elérhetőek lesznek a mobiltelefon és tablet-tulajdonosoknak. A képregény alapjául szolgáló, teljes regény 2018 áprilisában jelenik meg. Az első kötet már előrendelhető a weboldalon vagy a Facebook oldalon keresztül.

borito_terv_angol_gt.jpgAz angol verzió borítórajza Gáspár Tamás munkája.

konyv_belso_oldalpar_4_5.jpgEgy tipikus oldalpár a képregényből – a kötet azonban regényes és képeskönyves megoldásokat is használva, igazán színes tartalommal lepi majd meg az olvasót.

oldalparok_42_43.jpg
oldalparok_44_45.jpgA két, egymást követő oldalpár a történetbe is betekintést ad.

oldalparok_58_59.jpgAz egyik lenyűgöző, dinamikus, energikus oldal. A középkori harcászat bizony nem mesébe illő.

konyv_belso_26.jpgValahogy így fog kinézni a könyv, amikor végre a kezünkbe vehetjük.

TÁMOGASD TE IS A MAGYAR ALKOTÓI PROJEKTEKET!

 

 

Csatlakoznál egy fejlődő közösséghez? Lennél egy alkotói kör tagja? Részt vennél egy amatőr, de lelkes kulturális projekt szervezésében? Vagy csak olvasgatnál fantasztikus irodalmi, képregényes, filmes témában? Beszélgetnél olyanokkal, akik hozzád hasonlóan kedvelik a fantasztikumot, sci-fit, fantasyt, horrort? A válasz minden esetben:
F.I.O.K.

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2312956705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása