AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

KŐEGÉR

GOTTHEM – Ajánló

2018. május 07. - Szujó Norbert

Már most biztos, hogy a május 13.-i, 14. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál felejthetetlen lesz, és ehhez a Zsiger is hozzáteszi a magáét.

A Zsiger.hu kiadó, Kovács Milán vezényletében a hazai képregényművészet "underground szcénáját" képviseli, alkotásaikkal nem a nagy tömegeket szólítják meg, hanem a képregénykülönlegességekre és grafikákra, dedikációkra vágyó ínyenceket. A maréknyi alkotót összefogó csoport alkotásai a különleges látványviláguk és "zsigeri" humoruk miatt felejthetetlenek. A most hétvégén megrendezésre kerülő Képregényfesztiválra egy érdekes füzettel készülnek: a Gotthem, ahogyan az talán a címéből kiderül, egy Batman-paródia. Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a kiadó elküldte nekem a képregény előzetes, kereskedelmi forgalomba nem kerülő, promóciós verzióját.

Ambrus Izsák (Lucas Grande) néhány oldalon át futó történetében megismerhetjük a főhőst, Gareth Goyle-t, alias Gargoyle-t, aki civilben egy vízköpő, meg egyébként is... A forgatókönyv a paródia egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módját, az alapmű "kizsigerelését", kifordítását alkalmazza. A néhány képkocka szaporán adagolja az információkat a gotthemi éjszaka ismeretlen-ismerős gonosztevőiről, a szomorú bohóctól, a kezében hasbeszélőt tartó bábuig (nem elírás, és a "bennfentesek" már értik is, miről van szó). A végén pedig azt is megtudjuk, hősünk miért az, ami. Mindez Ambrus Izsák rajzfilmes, humoros rajzstílusában. Szuper!

A fesztiválon kapható verzió annyiban különbözik majd ettől, hogy plusz hat oldalnyi képregényt tartalmaz Vincze Nóri ecsetéből, valamint a nagyérdemű töménytelen mennyiségű borítóvariáns közül válogathat, Varga Tamás, Tikos Péter, Cari Dee, Debreczeni Sándor, Hollerbach Emil, Felvidéki Miklós, Fábián István, Juhász Ernő és Vadas Máté jóvoltából.
Szinte garantált, hogy a rendezvényen többükkel is összepacsizhattok és állítólag sör is lesz!

Részletekért látogassatok el a Zsiger.hu és a Gotthem facebook-oldalaira!

img_20180506_184011_1.jpgimg_20180506_184023_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6213888440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása