AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

SZOROZVA EGGYEL

BLACK AETHER (2016, Tomasics József) #5 (2017/1)

2017. június 23. - Szujó Norbert

A Black Aether ötödik, idei első száma tökéletesen hozta az elvárható színvonalat, de elhiszem, ha sokan többet vártak.

Tovább

A WEIRD FICTION ELJÖVETELE

Interjú Veres Attilával, az Odakint sötétebb (2017; Agave) szerzőjével

Veres Attila írói munkásságával a Black Aether lovecrafti irodalmi magazin lapjain ismerkedhettünk meg. Novellái nem kimondottan követik a lap alapvető koncepcióját (H. P. Lovecraft alkotói hagyatékát csak kiindulási alapként kezelik), ám egyedi látásmódjuk, modern "weird" stílusuk azonnal megfogta az olvasókat. Ráadásul a "weird fiction" egy olyan irodalmi stílus, ami a Black Aether előtt nem igazán képviseltette magát a magyar irodalomtörténetben.
Írói pályájának ezen szakaszával kapcsolatban már készíthettem interjút a szerzővel a The Black Aether online magazin részére.

Most pedig Veres Attila munkássága egy új mérföldkőhöz érkezett: regénye jelenhetett meg az Agave kiadó gondozásában.

Az Odakint sötétebb című regényt óriási várakozás előzte meg, és most abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy meginterjúvolhattam az írót a kötettel kapcsolatban!

Veres Attila Odakint sötétebb című regénye megrendelhető a kiadótól!

Tovább

CÉLTALANOK, ÚTKERESŐK

Interjú Pádár Ádámmal és Szebeni Péterrel, a Céltalan című képregény alkotóival

A Randomkult interjúsorozatában magyar képregényeseket, alkotókat, írókat, rajzolókat kérdezek éppen készülő, ígéretes munkáikkal kapcsolatban.

Ezúttal a Frike Comics pályázatának egyik nyertes pályaművével, a Céltalan című képregénnyel kapcsolatban kérdeztem az alkotókat: az író Pádár Ádámot és a rajzoló Szebeni Pétert.
Ezúton is köszönöm, hogy mindketten időt szenteltek a kérdésekre! És köszönöm a rengeteg (köztük több, korábban másutt még nem publikált) képet!

Tovább

AJÁNLÓ (2017.05.21.)

A Randomkult új, két-három hetente jelentkező hírrovatában érdekes projekteket, megjelenő kiadványokat ajánlok az olvasók figyelmébe. Természetesen csak olyan információkat oszthatok meg, amiket én is ismerek, ezért kérlek benneteket, ha valami figyelemre méltó megjelenés, esemény vagy program hírét veszitek, ne habozzatok jelezni nekem (egyelőre itt, hozzászólásban).

vnyer.pngAz Agave kiadó és a The Black Aether nyereményjátéka! Részletekért kattints a képre!

Tovább

A TERMÉSZETTŐL A KOZMOSZIG

AZILUM (2016; Somogyi Gábor) #5 (2017/1)

Szalad az idő! Második évadához érkezett az Azilum lovecrafti magazin, év elején megjelent az ötödik szám. Igen, eddig tartott elolvasni.

Tovább

VÉGSZÓRA ÉRKEZETT

Interjú Prim Dániel Attilával, a THE LAST ARRIVAL című képregény írójával

A RANDOMKULT új interjúsorozatában képregényes csapatokat, alkotókat, alkotói köröket kérdezek éppen készülő, ígéretes képregényeikről. Korábban megismerkedhettünk Halmi Zsolt (rajzoló) és Horváth Judit (író) munkájával, a HÁRMAKkal.

Ezúttal Prim Dániel Attila írót, a FREE FANTASY COMICS kiadó fejét kérdezem idén megjelenő, THE LAST ARRIVAL című képregényükről.

Tovább