AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

TÖRÖTT DOLGOK

BLENDER 6 (Free Fantasy Comics) - AJÁNLÓ

2016. május 29. - Szujó Norbert

Újabb, az eddigieknél talán kevésbé horrorisztikusabb, cserébe viszont a lélektani drámát előtérbe heblener6-c_masolata.jpglyező fejezettel bővült a FREE FANTASY COMICS nagyszerű pszicho-horror képregénye, a BLENDER. A tizenegy oldalas hatodik fejezet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt: a főhős, a több nő (köztük felesége) meggyilkolásáért az EXSUL nevű szuperbiztos és szupertitkos börtönbe került, Samuel Rawcliffe látszólag a Kolónia nevű szekta és vezérük, a titokzatos Apollo fogságába került - ebben pedig nem kevés szerepe volt cellatársának, a barátjának hitt Popnak.

Az új rész elején azonban kiderül, hogy a látszat csalt: Sammy az "előőrs menedékébe" került, egy régi, alagsori mosodába, ahol néhány kiválasztott rab viszonylagos szabadságban élhet - tehát alászállnak a "Mennyországba". Pop épp' megvédeni akarta a börtön gyötrelmeitől. A menedék vezetője, egy BB nevű fiatal hölgy, aki egy még mélyebb szinten, egy komplett, berendezett konyhában fogadja az érkezőket, felajánlja Samnek, a menedék "jólétét" az EXSUL poklával szemben.

A történetet természetesen Daniel A. Prim írta, a képvilágért a korábban már megismert Nagy Franciska (rajz) és Maharita Szabrina (színek) feleltek, a borító Szabó Gergely munkája. Ami igazán lenyűgözővé teszi a művet, az az írói és képzőművészeti munka teljes összhangja. Bár a rajz végig vázlatos, kissé elnagyolt, a komolyabb drámai részeknél árnyaltabbá, zaklatottabbá válik, a humoros jelenetnél pedig stilizáltabb, rajzfilmszerű. A (gondolom BB emlékeit bemutató és nem mellesleg gyönyörűen színezett) nyitó oldalakon a kép, a "kimondott" szöveg és a "háttérzaj" összhangja példaértékű.

blender6-1.jpg

Összességében nem csak egy izgalmas résszel bővült a sorozat, de új szereplők léptek színre, új lehetőségek nyíltak meg a történet előtt. A folytatás, reméljük, nem sokat várat magára és várható egy nyomtatott verzió is! A BLENDERrel kapcsolatos fejlemények természetesen a RANDOMKULT olvasóihoz is eljutnak majd.

BLENDER

vol. 2

6. rész

 blener6-c.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr878755462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása