AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

Egy fantasztikus kiadvány megalkotásához keresünk önkénteseket

2019. április 07. - Szujó Norbert

 

artwork-composition-creating-1368688.jpg

Kedves grafikusok, rajzolni szeretők és kiadványszerkesztésben, tördelésben járatos irodalom-barátok!

Szujó Norbert vagyok. 2016-ban indítottam útjára a RandomKult blogot, ahol azóta is sokat írok hazai rajzolók (első sorban képregény-alkotók) munkáiról, a magyar képregényes színtér több tagjával is készítettem interjút.
2017-ben pedig elindítottam egy Facebook-csoportot Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör, F.I.O.K. néven, ami a fantasztikum és leginkább a magyar fantasztikum iránti tiszteletem kifejeződése. Utóbbiból nőtte ki magát egy amatőr irodalmi projekt, melynek során néhány lelkes író novellákat küldött be, és amelynek a célja egy online elérhető, ingyenes elektronikus kiadvány megalkotása. Bár a projekt sokáig parkolópályán állt, már az elején több rajzoló is jelezte, hogy szívesen készítene rajzokat a novellákhoz.

Most jutottunk el odáig, hogy bízva a közösség jóakaratában, ki merünk állni a hazai grafikus-közösségek elé az alábbi felhívással:

A F.I.O.K. antológia-projektjébe keresünk grafikusokat a novellák illusztrálására szánt rajzok készítésére. A segítségnyújtásért, a befektetett munkáért fizetni sajnos nem tudunk. A kiadvány valamennyi közreműködője ennek tudatában, teljesen ingyen vállalta a feladatát, és sajnos a jelentkező grafikusoknak sem tudjuk megadni azt az anyagi megbecsülést, amit pedig nagyon is megérdemelnének. De az antológia teljes mértékben non-profit szemléletben fog megvalósulni. Cserébe csak annyit tudunk "adni", hogy a rajzolók (mint ahogyan mindenki, aki akár csak egy vesszőhibát is javít a kiadványban) ALKOTÓNAK KIJÁRÓ EMBERI MEGBECSÜLÉSBEN RÉSZESÜLNEK (ami amúgy a "pénzes munkák" esetében nem mindig van így).

Várunk szeretettel, ha...

...kezdő, amatőr alkotó vagy, aki szívesen bemutatkozna egy elektronikus kiadványban (neved, elérhetőséged garantáltan eljut a célközönséghez, és komolyabb bemutatkozási lehetőségről, is szó lehet).

...profi, már befutott alkotó vagy, de szívesen vállalsz feladatot lelkes, amatőr kulturális projektekben is (bízunk benne, hogy ez esetben sem utasítod vissza a lehetőséget, hogy megismertesd munkásságodat az olvasókkal).

...ha kedveled a fantasztikumot és szívesen kalandozol képzeletben fantasztikus világokban, vagy a jövőben.

A feladat:

A kiadványba szánt mindegy tucatnyi novella EGYIKÉHEZ kell készíteni egy rajzot. Mivel elektronikus kiadványt tervezünk, formai megkötés nincs (de természetesen animációt, 3D objektumot nem szeretnénk berakni a kiadványba). A novella elolvasása után saját benyomásaid alapján kell egy rajzot készíteni, lehetőleg a történet egy jellegzetes fordulatát, vagy tárgyát megjelenítve. Valamennyi novella sci-fi zsánerű.
Szükségünk lesz egy címlapra és egy címfeliratra, ami a fentinél egy picivel összetettebb feladat, de erre a "pozícióra" is várjunk rajzolókat!

A projektbe nem csak grafikusok, de kiadványszerkesztésben, tördelésben járatos irodalom-barátok jelentkezését is várjuk! Több jelentkezőnek is helyet tudunk szorítani, mert a lehető legtöbb formában meg akarjuk jelentetni a művet, hogy különböző eszközökön is olvasható legyen. A kiadványszerkesztői, tördelői feladatra is igaz, hogy fizetni sajnos nem tudunk érte, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy legalább jelképesen megháláljuk.

Ha érdekel valamelyik feladatkör, jelezd a szujonor@gmail.com címen, vagy nevemre rákeresve a Facebook-on, privát üzenetben! Ha csatlakozol a F.I.O.K. – Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör Facebook-csoporthoz (nem elvárás!), akkor könnyen megtalálsz. A leveledben mutasd be korábbi munkáidat (ha nem ismerjük még egymást). Nem szakmai portfóliót várunk, elég annyit írni, hogy "Tudod, én rajzoltam ezt és ezt", vagy "Íme pár link, amin korábbi munkáim láthatók".

Abban az álomszerű helyzetben, ha "túl sok" jelentkezés érkezne, a projekt gazdájaként fenntartom magamnak a jogot, hogy elutasítsam azokat a jelentkezőket, akiket már nem tudunk fogadni.

A projekttel kapcsolatban már kikerült egy felhívás a The Black Aether oldalra is. A Black Aether, H. P. Lovecraft irodalmi szellemiségét meghonosító magazin főszerkesztője nem egyszer bizonyította már, hogy szívén viseli a hazai amatőr művészeti körök sorsát. Segítségéért nagyon hálás vagyok!

ballpen-blur-close-up-461077.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6614746513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása