AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

Minden csillagnak ragyognia kell! – egy szuper magyar képregény közfinanszírozási kampánya

2020. július 02. - Szujó Norbert

Emlékeztek az AllStar, avagy Nem MindenCsillag ragyog című képregényre, amiről korábban már írtam? Nos, a Zsiger.hu produkciója új szintre emelkedik, hiszen a fekete-fehér füzetet professzionális színezéssel adja ki újra a nemzetközi vizeken is magabiztosan lavírozó, magyar underground-kiadó.

allstar-kozossegi_finanszirozas2.jpg

Az új kiadás angolul és magyarul (majd más nyelveken is) megjelenne, ennek a költségeit pedig két, párhuzamosan futó közfinanszírozási kampánnyal próbálják megteremteni (jelen állás szerint aggodalomra semmi ok). Az angol verziót a már-már szokványosnak mondható Kickstarter-kampány segít tető alá hozni, míg a magyar nyelvű változat kampánya egyedülálló módon a projekt saját oldalán érhető el! Ez utóbbinak számos előnye van (pl. az én bankkártyámat nem szereti a KS, a magyar oldalon viszont akár átutalással is lehet fizetni).

Lássuk a részleteket!

A képeket és egyéb információkat a kiadó bocsájtotta a Randomkult rendelkezésére – ezúttal is köszönet érte!

Hogy az AllStarról korábban írt rövid véleményezésem nem lőtt nagyon mellé (és spoileres sem volt), az is bizonyítja, hogy a kiadó vezetője, Kovács Milán ebből emelt ki egy részletet, ami később a kiadvány fülszövege lett. Ez óriási megtiszteltetés! Nem is habozok bemásolni ide, hogy mindenki megértse, miről is szól a képregény:

A történet főhőse Kezes Imre, tizenéves diák, aki a mindennapok nehézségei elől saját kis fantáziavilágába menekül. Szabadidejében egy képregényt rajzolgat, amiben az AllStar nevű szuperhős szörnyek és gonosztevők ellen küzd. Míg a fiú igyekszik kizárni a külvilág zajait, a valóság gyakran megfertőzi a képzeletet: Imre életének kulcsszereplői és -mozzanatai rendre megjelennek a panelek között is.
Míg olvasóként elmerülhetünk a szimpatikus, nagyon is ismerős főszereplő lelkivilágában, megismerhetjük érzéseit és motivációit, addig a képregény egy párhuzamos értelmezési síkon, önreflektív utalásrendszerrel szórakoztat.

Az alkotók:

  • Író: Kovács Milán
  • Rajzoló, borító ceruza: Fábián István
  • Színező, borító színező: Varga Tomi
  • Gyerekrajzoló: Krausz Ármin
  • Borító kihúzó: Garisa Herman Zsolt
  • Hátsó belső borító: Tebeli Szabolcs Brazil

A hivatalos közlemény szerint a kampány célja a színezés, ami nem kis munka és nem kevés idő.

Az AllStart Varga Tomi, Kevin Eastman és a Tini Nindzsa Teknőcök színezője színezi. Minden alternatív borító is színes lesz és saját AllStar-címdesignt kap a nyomtatott formában. A cél, hogy a teljes képregény színes legyen és ilyen formában jelenhessen meg nyomtatásban magyar- és angol nyelven is. Később akár lengyel, cseh és szlovák nyelven is megjelenhet, hiszen a nemzetközi projekt keretében ezekre a nyelvekre is lefordították.

ÍZELÍTŐ A SZÍNEZETT OLDALAKBÓL (A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTS A KÉPRE!):

A magyar kampány támogatóinak egy akciós ajánlattal is kedveskedik a Zsiger.hu:

Az első két héten minden „Kétcsillag” feletti, azaz 3490 Ft feletti támogatáshoz a támogató ajándékba kapja az alkotók által dedikált Book of Heroes 200 oldalas képregényantológiát.

A KAMPÁNY MÁR ZAJLIK, NE MARADJ LE A KORAI TÁMOGATÓKNAK SZÓLÓ AJÁNLATRÓL!!! FIGYELEM! A KIADÓ AZ ELSŐ HETI AKCIÓT MEGHOSSZABBÍTOTTA EZ ELSŐ KÉT HÉTRE!

Ha közfinanszírozási kampány, akkor természetesen a különböző támogatói csomagok az érdekesek. Bár adni, jobb mint kapni, azért az sem mellékes, hogy az adományokért cserébe rengeteg ajándék jár!

Tizenhárom támogatói szint közül választhatunk, így az egyszerűség (és olcsóság) hívei és az egyedi, gyűjtői cuccok kedvelői is örülhetnek. De egy portrérajzoltatás áráért AKÁR CAMEÓZHATUNK IS A KÉPREGÉNYBEN (ami menőbb, mint egy portré – már elnézést!). Ráadásul az ajándék extrákon olyan alkotók dolgoznak majd (a teljesség igénye nélkül pár név: Geraldo Borges, Noel Tuazon, Pál Szabolcs, Jáger Attila, Odegnál Róbert, Juhász Ernő, Brazil...), akiknek a munkáit büszkén rakhatjuk a gyűjteményünkbe. 990 Ft-tól 29990 Ft-ig terjednek a támogatói csomagok árai, úgyhogy mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt.

A jutalmak között borítóvariánsok és egyedi rajzok is szerepelnek.

EZEKBŐL EGY KIS ÍZELÍTŐ (A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTS A KÉPRE!):

 Az AllStar egy igazán különleges képregény, ami pontosan arról a rajongásról szól, ami a képregényművészetet élteti. Igazán megérdemli, hogy megkapja a neki kijáró formátumot, a szuperhős-történetekhez és az ifjúsági fantasztikumhoz egyaránt illő színvilágot.

A KICKSTARTER KAMPÁNYT ITT ÉRHETED EL!

A MAGYAR KAMPÁNYT AZ ALLSTAR SAJÁT OLDALÁN TALÁLOD.

allstar-borito_magyar.jpg

cyan_ninja-logo.jpgzsiger_hu_kiado-logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7215975186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása