AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

N.A.S.Interjúk

2018. szeptember 14. - Szujó Norbert

A N.A.S.Interjúk sorozat ötletét egy női spekulatív szerzők műveivel foglalkozó csoportban dobtuk fel, és ennek kereteiben egymást fogjuk kérdezgetni mindenféle olvasással-írással kapcsolatos dologról,  előreláthatólag őszig (ha én el nem húzom jövő nyárig).

33216366_10216476486494517_6827390037898821632_n.jpg

A N.A.S.I., azaz Nők A Spekulatív Irodalomban egy hiánypótló facebook-csoport, amely értékes ismeretterjesztő munkát végez annak érdekében, hogy a fantasztikus irodalomban tevékenykedő nők megkapják a nekik kijáró figyelmet. Hiszen az ezen a területen tevékenykedő hölgyekről kevesebb hír vagy cikk szól (nálunk legalábbis), pedig érdemeik nem kisebbek, mint férfi társaiké. Arról se feledkezzünk meg, hogy kis hazánkban még igenis élnek a nőket hátrányosan érintő előítéletek, megkülönböztetések!

A N.A.S.Interjúk egy interjúsorozat, mely során alkotók, bloggerek, szerkesztők kérdezik egymást írásról, alkotásról és a csoport témáját érintő jelenségekről. Mivel a kommunikáció híve vagyok, és egyébként is szívesen veszek részt ilyesmiben, én is készséggel válaszoltam a nekem feltett kérdésekre. Eddig két interjú készült velem.

Először Hegedűs Ilona, költő, irodalmár, a N.A.S.I. adminisztrátora készített velem interjút. Ilonát nem csak a személyes projektjeim (RandomKult, F.I.O.K.) érdekelték, de az is, hogyan gondolkodok a nők irodalmi és kulturális életben betöltött szerepéről, valamint hogy a facebook-csoport adminisztrátoraként mik a tapasztalataim ezzel kapcsolatban.

AZ INTERJÚ ITT OLVASHATÓ

Majd Sütő Fanni, író, költő, fordító, szerkesztő, a Inks, Maps & Macarons blog szerkesztője, a The Black Aether online magazin egyik társszerkesztője kérdezett. Fanni általánosságban irodalomról, könyvekről, írásról kérdezett, de természetesen a F.I.O.K. is szóba került. Például talán először foglaltam össze, milyen behatások és elhatározások vezettek a facebook-csoport, valamint korábban a RandomKult elindításához, és hogy mit tekintek a projektjeim elsődleges célkitűzésének.

AZ INTERJÚ ITT OLVASHATÓ

A N.A.S.Interjúk sorozatban eddig megjelent interjúk:

Hegedűs Ilona, író-költő, a N.A.S.I. adminisztrátora (Sütő Fanni; Inks, Maps & Macarons)

Sütő Fanni, író, költő, szerkesztő, fordító (Hajdú Éva; személyes tumblr-oldal)

Czinkóczi Krisztina, író, szerkesztő, a Karcolat oszlopos tagja (Pusztai Andrea; Libellus faceook-magazin)

Hajdú Éva, író, szerkesztő, programozó (Czinkóczi Krisztina; Ardensart)

Pusztai Andrea, író (Hegedűs Ilona; Irodalmár muzsikus)

Sütő Fanni (Czinkóczi Krisztina; Ardensart)

Czinkóczi Krisztina (Hegedűs Ilona; Irodalmár muzsikus)

Pusztai Andrea (Sütő Fanni; Inks, Maps & Macarons)

Hegedűs Ilona (Czinkóczi Krisztina; Ardensart)

Czinkóczi Krisztina (Sütő Fanni; Inks, Maps & Macarons)

Hegedűs Ilona (Hajdú Éva, személyes Tumblr-oldal)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr4114239849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása