AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

SOHA NEM VOLT MENŐBB TÖRŐDNI MÁSOKKAL!

Careneval (2019.05.25. Ankert) FELHÍVÁS!

2019. május 21. - Szujó Norbert

Május 25-én, azaz MOST SZOMBATON rendezik meg az első Careneval rendezvényt, Budapesten, az Ankert bazárban, ahol jótékonysági aukció mellett, vásár és családbarát programok is várják az érdeklődőket!

logo.jpg

Az aukció bevételei olyan jótékonysági szervezetekhez kerülnek, mint a Bátor Tábor, a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány, vagy az Együtt a daganatos gyermekekért alapítvány és sokan mások. A rendezvény szervezői tíz művészt (köztük festőt, grafikust, tetoválót...) kértek fel, hogy alkotásaikkal támogassák a rendezvényt.

Az egyik közülük Pápai Gábor "Papó" grafikus, képregényrajzoló, aki Awesomniac néven is tevékenykedik és nevéhez fűződik a Budapest Park Comic Market rendezvény is.
Papó egy képregénnyel, a Carezine-nel készül a jeles alkalomra. Akik a rendezvényen szép összeget fizetnek a füzetért, egyedi rajzot is kapnak tőle.

A kiadvány persze önmagában is érdekes – pláne, hogy vendégszerzők is rajzoltak hozzá –, de soha nem volt még ennyire menő jótékonykodni, szóval: CARENEVALRA FEL!

Pápai Gábor a projektről:

"Szóval lett ez a csodás Careneval, amit kezdetektől követtem, az időbeosztás azonban úgy hozta hogy őzikét sajnos nem tudtam rajzolni. De volt egy koncepcióm, egy mélyről jövő kis mese összetartásról és segítségről, misztikus erdőről és fura szörnyekről ami nem hagyott nyugodni. Papírra kellett vetnem! Ennek az eredménye lett ez a képregényes CareZine - a segítő zine, mely egy 15 oldalas általam írt és rajzolt történetet, "Az Erdő mélyén"-t tartalmazza, illetve öt darab vendégrajzot, pár nagyon tehetséges pályatárstól, név szerint: Kasza Magdolna, Lakatos István, Madarász Gergely, Szabolcs " Bartattoo" Barta, Szakály Anna Réka a " Lángosképű Lány és Tebeli "Brazil" Szabolcs. Az alkotás és közösségi munka élménye hatalmas, remélem át fog jönni a lapokból, és minél több Zine boldog tulajdonosára talál majd. A zine a rendezvény adománypultjában található majd meg és a bevétel teljes összegét jótékonysági célra ajánlom fel! Előre is köszönjük nektek! "

Képek a Carezine-ből:

Egy videóinterjú Poszpischek Noémivel, a Careneval alapítójával:

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr8314842140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása