AZ ALKOTÓ SZÁNDÉK DICSÉRETE - Szujó Norbert blogja

RANDOMKULT

AJÁNLÓ (2017.05.21.)

2017. május 21. - Szujó Norbert

A Randomkult új, két-három hetente jelentkező hírrovatában érdekes projekteket, megjelenő kiadványokat ajánlok az olvasók figyelmébe. Természetesen csak olyan információkat oszthatok meg, amiket én is ismerek, ezért kérlek benneteket, ha valami figyelemre méltó megjelenés, esemény vagy program hírét veszitek, ne habozzatok jelezni nekem (egyelőre itt, hozzászólásban).

vnyer.pngAz Agave kiadó és a The Black Aether nyereményjátéka! Részletekért kattints a képre!

A The Black Aether lovecrafti magazin felhívást tett közzé kezdő, gyakorlott, amatőr és profi íróknak: készül a Black Aether irodalmi magazin hatodik száma!

ba.png

Azonban érdemes tudni, hogy néhány változás történt a Black Aether magazin koncepciójában (miközben az H. P. Lovecraft munkásságához, szellemiségéhez kapcsolódó alapelvek természetesen nem változtak).
Ezzel kapcsolatban itt találtok részletes tájékoztatást.

A Black Aether megújult honlapján pedig (a menüpontok között böngészve) még több információt találhattok az újdonságok természetét és a jelentkezés módját illetően.

Mindebből kiderül, hogy nem is egy, de négy (három irodalmi és egy képregényes) kreatív projektről van szó!

_________________________________

 Elindult egy új szórakoztató irodalmi projekt, a Fantorzio ponyvamagazin előrendelési kampánya (amit én a kiadó, az Epicline képregény-magazinról már ismert Goobo, helyében meghosszabbítanék és kicsit komolyabb sajtóanyaggal támogatnék meg). A kampány koncepciója rendkívül érdekes: minél többen fizetnek elő, annál "vaskosabb", tehát tartalmasabb lesz a magazin. Így sajnos az előfizetői díj (ami az első három lapszámra vonatkozik) növekszik, de nem haladja meg a 4200 Ft-ot és ebben az ideális esetben a kiadvány 96 oldalasra hízhat! Akik korábban fizettek elő (pl. a legelején, amikor még csak 1800 Ft volt a díj), azok természetesen az akkor érvényes árat fizetik. Érdemes támogatni a projektet, mert siker esetén egy olasz képregény is kerülhet a lapba, ami rendkívül változatossá tenné a tartalmat. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy 2400 Ft-ért tiéd lehet az első három szám (A három szám együtt!!!). NE HABOZZ!

A Fantorzio honlapján érdekes információkat találtok a magazin tervezett tartalmát és a megrendelést illetően és elolvashatjátok pár olyan novella részletét, amik jó eséllyel bekerülhetnek a magazinba!

Megrendelés azonnal, most, itt!

fantorzio.jpg

Matiscsák Tamás címlaprajza a Fantorzio magazinhoz

_________________________________

Az idei Könyvhét egyik legörömtelibb és legizgalmasabb híre Veres Attila Odakint sötétebb című regényének megjelenése az Agave kiadó gondozásában! Attila munkásságával a Black Aether magazinban ismerkedhettünk meg: lenyűgözően tehetséges, fiatal író, aki rendkívül egyedi, meghökkentő írásaival úgy is képes volt belopni magát a hazai Lovecraft-rajongók szívébe, hogy az autentikus lovecrafti rémtörténettől jelentős mértékben eltérő, modernebb szemléletű "weird" stílust követ. Egész egyszerűen nagy szüksége van erre a frissességre a magyar fantasztikus irodalomnak.
A kiadó beharangozója:

Számunkra az egyik legizgalmasabb hír, hogy hosszú idő után új magyar SFF szerzőt mutatunk be nektek. Veres Attila a lovecrafti horrort és a vandermeeri szürreáliát vegyíti az Odakint sötétebb című első regényében, egyszerre tisztelegve a spekulatív fikció múltja és jövője előtt.

Az eredeti, teljes közlemény ITT olvasható (természetesen több érdekes megjelenés beharangozójával együtt!)

veresa.JPGA könyv adatlapja csak nemrég került fel a Moly.hu rendszerébe, de már KÉT "Kihívás" is kapcsolódik hozzá, melyek közül az egyikben én is részt veszek és be is számolok majd róla.
Íme:
"És akkor, egyszer csak megjelent egy csomó idegen..."
2017-es sciance fiction megjelenések

Veres Attila Odakint sötétebb című könyve megrendelhető (rendkívül kedvezményes áron) a kiadó webshopjából.

A Könyves blog már rövid "beleolvasót" is közölt a regényből, így mindenki meggyőződhet róla, hogy egy igazán érdekes alkotásról van szó.

A The Black Aetheren pedig (az Agave felajánlásából) nyereményjáték indult, mely során három szerencsés olvasó megnyerheti a könyvet!

Veres Attilával korábban a The Black Aether részére készíthettem interjút.

 

 _________________________________

Napokon belül megjelenik az Avana egyesületÚj Galaxis című  sci-fi antológiájának 25. száma. Az előző számról én is írtam, rendkívül igényes, tudományos fantasztikus művek kerülte bele – a hazai fantasztikum legjava! Pontosan ezt várom a legújabb számtól is. A Kódex nyomda és kiadó honlapjáról megrendelhető a kötet nagy kedvezménnyel!
A beharangozó:

Tizenegy kitűnő írást válogattunk a kötetbe, a honi tudományos- fantasztikus novellatermés javát. Az írások képet nyújtanak arról, hogy a hazai sci-fi zsánerben alkotókat ma milyen témák foglalkoztatnak. A történetekben szerepet kapnak a jövő implantátumai, a jövő gépei, androidjai, technológiái, a jövő társadalmi berendezkedése, melyek bár nem mindig festenek pozitív jövőképet, de bennük az ember megpróbál mindvégig helytállni, és ha néha elbukik, a közösség akkor is nyer. Előrevetítik, hogy az élet megy tovább, és minden egyes megjárt lépcsőfok a tapasztalat meg-szerzésében, nem hiábavaló veszteség az emberiség számára, hiszen a következő generáció válik általa erősebbé és eszesebbé.

 galaxis-25_-borito.jpg
Létai Márton címlaprajza

TARTALOM

 

_________________________________

Végezetül:
A Randomkult filmbarát olvasói nem voltak elkényeztetve eddig, de (nagyon képlékeny jövőbeli tervek előjeleként) jelezném, hogy két hazai filmalkotás is felkeltette az érdeklődésem témája, stílusa és a fősodortól való elkülönülése okán.

A Fagyott május Leichter Péter kísérleti nagyjátékfilmje, mely zsánerelemeket is használ. A film egészen jó kritikákat kapott, több vetítésen túl van. Reméljük, lesz még alkalmunk megnézni! Info itt.

A Pince (vagyis A pince) című film viszont hamisítatlan zsánerdarab: horror, amely a nyugati alkotások népszerűségét igyekszik meglovagolni. A vidéki turné után, több budapesti vetítést is kitűztek! Info itt.

Ez volt a Randomkult első ajánlója! Hasonló bejegyzés két-három héten belül várható!

 

A fenti összeállítás szemérmetlen reklámnak tűnik és hát... De az érintettek NEM KÉRTÉK, hogy írjak a munkájukról és NEM ADTAK SEMMIT CSERÉBE (egy sört ugyan fizetnek majd, de ezt még nem tudják).

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://randomkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7112527225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása